Adres:

Yazır Mahallesi, Dr. Sıddık Özmerzifonlu Cad., Naturapark İş Merkezi, No: 43/F Selçuklu/Konya

Tedavi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Diş Teli Tedavisi: A’dan Z’ye Tüm Merak Edilenler [2019]

Diş teli, ortodontistlerin yanlış bir şekilde konumlandırılmış ve pozisyonu bozuk dişleri onarmak için doğrudan dişlerin üzerine yerleştirdikleri braket ve tel sistemidir. Tel tedavisi, optimum şekilde hizalanmış dişlere ulaşmak için kullanılan en yaygın yöntemdir. Dişleri doğru konumlandırmanın yanı sıra, üst ve alt çeneler arasındaki ilişkiyi geliştirmek için de diş teli kullanılır.  Tel ile yapılan ortodontik tedavi, kozmetik için olduğu kadar dişlerin pozisyonu …

Daha fazla oku Diş Teli Tedavisi: A’dan Z’ye Tüm Merak Edilenler [2019]

Diş Telleri Varken Nasıl Fırçalanır ?

Diş telleri varken ağız hijyeni daha önem kazanmaktadır. Düzgün fırçalama ile birlikte ara yüz fırçası ve diş ipi de kullanılabilir. Nasıl fırçalamalıyım diye düşünüyorsanız animasyon videosu aşağıda yer almaktadır. Diş telleri varken düzgün fırçalama için bazı ipuçları verecek olursak: Öncelikle ağzınızı çalkalayınız ve çıkabilcek artık gıdaların gitmesini sağlayın. Diş fırçanızı diş etine doğru 45 derece …

Daha fazla oku Diş Telleri Varken Nasıl Fırçalanır ?

Ortodontik Tedavide Braket Türleri

Eğer dişlerinizin düzelmesi için doğru tipte braket arıyorsanız, belli kriterleri değerlendirmeye almalısınız. Çoğunlukla insanlar maliyet, etki düzeyi ve braketlerin görünürlüğünü düşünürler. Şuan gelişmiş teknojilerle birlikte bir çok tipte braket çeşidi bulunmakta ve hepsinin avantaj ve dezavantajı vardır. Geleneksel braketler. En çok yaygın olan ve bireylerin en çok tercih ettiği braket çeşididir. Metalden yapılır ve metal …

Daha fazla oku Ortodontik Tedavide Braket Türleri

Ortodontik Tedavi ile Diş kökleri kısalır mı?

Dişleri düzeltmek için dişler üzerine braket adı verilen ataşmanlar yapıştırılır. Bu sabit ortodontik tedavi gören tüm bireylerde aynıdır. Bazı vakalar birkaç ayda tedavi olabilirken bazıları ise yıllarca sürebilir. Belli vakalarda ise cerrahi destek çene bozukluğunun düzeltilmesi için gerekmektedir. Kök rezorpsiyonu ortodontik tedavi sırasında gözlemlenebilen durumlardan biridir. Çıplak gözle görülmez, röntgen alınıp kontrol edilmelidir. Çoğu ortodontik …

Daha fazla oku Ortodontik Tedavi ile Diş kökleri kısalır mı?

Ortodontik ilk Muayene

Ortodontik muayene için öncelikle ortodonti uzmanımızdan randevu alıp gününüzü ayarlayabilirsiniz. İlk randevuda hastaya ortodontik bozukluğu hakkında bilgi verilip form doldurulur, gerekirse başlangıç fotoğrafları ve röntgenleri alınıır. Başlangıç muayene sonucu; Tedaviye ihtiyaç olup olmadığı, Tedavi süresince ne yapılması gerektiği, Diş çekimi yapılıp yapılmayacağı, Tedavi süresinin yaklaşık ne kadar olucağı, Tedavi ücretinin ne kadar olucağı bilgisi alınır.

Daha fazla oku Ortodontik ilk Muayene

Erken Ortodontik Tedavi

Ortodontik tedaviye erken başlayarak asıl ortodontik tedavi için belli avanjlar elde edilinebilir bunlar ; – Çapraşık, sürmekte olan daimi dişler için yer hazırlanır. – Yüz simetrisini sağlamada pozitif katkıda bulunur – Ön dişlerin travmaya maruz kalma riskini azaltır. – Sürmemiş dişler için yerler korunur, ve yer açılır. – Diş çekimi ihtiyacını azaltır. – Diş teli …

Daha fazla oku Erken Ortodontik Tedavi

Hızlandırılmış Ortodontik Tedavi

Ortodontik tedavide bilimin ve metodların gelişmesiyle birlikte tedavileri belli şekilde hızlandırma yöntemleri mevcuttur. Bunlardan bir kaç tanesini açıklayacağım. Acceledent Acceledent son yıllarda gündemde olan dişleri çevreleyen kemiklere titreşim verme esasına dayalı bir cihazdır. Diş hareketini hızlandırdığı gibi braketlerin diş hareketi esnasında verdiği rahatsızlığı minumuma indirdiği gözlemlenmiştir. Propel Güncel olarak diş hareketini hızlandırmada kullanılan diğer bir …

Daha fazla oku Hızlandırılmış Ortodontik Tedavi

Diş teli takıldıktan sonra hangi gıdalar yenmemeli

Braketleme işlemi yapıldıktan sonra bireyin tellerine özen göstermesi tedavi gidişiatı açısından birincil önem taşır. Temel olarak yapışkan, sert, ve kabuklu gıdalardan uzak durulması gerekir. Asitli içeceklere tedavi süresince ara verilmelidir. Özellikle çekirdeği olan gıdalar (erik, zeytin gibi) yenmemelidir. Ortodontik tedaviye başlarken ortodontistler gerekli açıklamayı ilk randevudan sonra yaparlar. Doktorunuzun tavsiyesine uyunuz.

Daha fazla oku Diş teli takıldıktan sonra hangi gıdalar yenmemeli

Şeffaf plaklar ile ortodontik tedavi

Gelişen teknoloji ile birlikte belirli endikasyonlar altında diş tellerinin yerini şeffaf plaklar almıştır. Üretici firmalara göre şeffaf plaklar sadece sadece kozmetik bir tedavi opsiyonu değil, ayrıca çapraşıklığın giderilmesinde etkin bir yoldur. Bireyin çapraşıklık ve maloklüzyon şiddetine göre üretici firmaya gönderilen alçı modellerden şeffaf plaklar belirli aralıklarla uygulanır. Konvansiyonel braketlerle karşılaştırıldığında bir üretim maliteyi söz konusudur …

Daha fazla oku Şeffaf plaklar ile ortodontik tedavi